Κρασί
Ο καρυστινός, παραδοσιακός αμπελώνας.
Η νότια Εύβοια, ειδικά γύρω από την Κάρυστο, το Μαρμάρι και τα Στύρα, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στο κρασί. Ο καρυστινός αμπελώνας, που έχει μακρά παράδοση, επεκτάθηκε σημαντικά τον 20ο αιώνα και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην τοπική οικονομία. Σήμερα, αν και οι αμπελώνες έχουν αραιώσει, συνεχίζουν να παράγουν ποιοτικά κρασιά. Η κυρίαρχη ποικιλία είναι το Σαββατιανό, γνωστό για την εξαιρετική προσαρμογή του και την αντοχή του στις δύσκολες συνθήκες. Παράγει κρασιά με πλούσιο σώμα και διακριτικό άρωμα, προσφέροντας μια πολύ καλή σχέση τιμής και ποιότητας. Άλλες σημαντικές ποικιλίες περιλαμβάνουν τον Ροδίτη, το Ασύρτικο, τη Μαλαγουζιά, το Grenache Blanc και το Μοσχάτο, που συνδυάζονται ή παράγονται μόνα τους με εξαιρετικά αποτελέσματα. Για τα κόκκινα κρασιά, παραδοσιακή ποικιλία είναι η Μανδηλαριά, ενώ σήμερα παράγονται εκλεκτά κόκκινα από Αγιωργήτικο, Merlot, Cabernet Sauvignon και Grenache Rouge. Η πλειονότητα των αμπελώνων της περιοχής καλλιεργούνται βιολογικά, λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών και των ελάχιστων προβλημάτων από έντομα και ασθένειες.