Μέλι

/images/IMGP2159.jpg
/images/proionta/meli.jpg

Ανθόμελο, Θυμαρίσιο, Κισσούρι και άλλα.

Το μέλι της Καρυστίας είναι ένα από τα κορυφαία τοπικά προϊόντα, με μακρά παράδοση και πλούσια γεύση. Οι βασικές ποικιλίες περιλαμβάνουν: Ανθόμελο (Μαγιάτικο): Συλλέγεται τον Μάιο από την ανοιξιάτικη ανθοφορία φυτών όπως ξυνοτρίφυλλο και δεντρολίβανο. Είναι ξανθό μέλι που πήζει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Θυμαρίσιο μέλι και μέλι τσάι-ρίγανη: Παράγεται το καλοκαίρι από θυμάρι, τσάι του βουνού και ρίγανη. Το θυμαρίσιο είναι αρωματικό, ξανθό, με έντονη γεύση και πήζει 8-9 μήνες μετά τον τρύγο. Μέλι κισσούρι: Συλλέγεται το φθινόπωρο από το φυτό κισσούρι. Είναι σκούρο μέλι, πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνες, με υφή βουτύρου, ευεργετικό για ηλικιωμένους και παιδιά. Επίσης, παράγεται μέλι ελάτου από τη Δίρφυ, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, και πευκόμελο από τη Βόρεια Εύβοια, που έχει ξανθό χρώμα και γεύση ρετσίνας.

Πολιτική Cookies

Επικοινωνία:

karystosecret@gmail.com

© KARYSTOSECRET - All Rights Reserved